Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Зимна чорба от леща с тиква и целина

Зимна чорба от леща с тиква и целина

Зимна чорба от леща с тиква и целина
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Хапнете си от зимната чорба от леща с тиква и целина"

Необходими Продукти

  • доматено пюре - 100 грама
  • моркови - 100 грама
  • леща - 400 грама
  • олио - 100 мл
  • лук - 200 грама
  • чери домати - 100 грама
  • целина - 80 грама
  • чесън - 40 грама
  • брашно - 30 грама
  • тиква - 80 грама
  • червен пипер - 10 грама
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лещата и я прехвърлете в тенджера. Залейте я със студена вода и сложете да се вари на умерен огън.

След 15-тина минути сипете половината от олиото и добавете нарязаните целина, тиква, моркови, чесън и чери домати.

Овкусете с подправките и сварете супата от леща до готовност на зеленчуците.

Сипете в тиган останалото олио. Изпържете наситнения лук и добавете брашното, доматеното пюре и червения пипер.

Изсипете запръжката в лещата и варете още 10-тина минути.

Сипете готовата супа в чинии, поръсете с магданоз и оцет, след което сервирайте.

Зимната чорба от леща с тиква и целина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: