Зимна чорба от гъби

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Зимна чорба от гъби1 / 2
18/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 50 г (сушени)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ориз - 2 с.л.
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате гъбите за 2-3 часа в 4-5 ч.ч. хладка вода. Нарязвате ги на ивички и ги сварявате във водата, в която са киснали.

В сгорещеното олио запържвате последователно ситно нарязания лук и брашното. Прибавяте червения пипер, разреждате запръжката с 1 ч.ч. зелев сок и я изсипвате при гъбите.

Щом супата заври, прибавяте ориза. Преди да отстраните от огъня, поръсвате със ситно нарязан джоджен. Когато станат готови ги омешайте и сервирайте ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка: