Начин на приготвяне
Сладкиш с банани и шоколадов крем за любителите на шоколадови десерти.
В голяма купа разбиваме яйцата със захарта, прибавяме кокосовото мляко с банановия ликьор и разбъркваме.
След това добавяме пасираните банани с органични мед, канелата и сусамовото олио.
Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме добре.
Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена кръгла форма и печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути.
За крема в подходяща купа изсипваме прясното мляко с кокосовата сметана и оставяме да заври на средна температура.
След като заври, добавяме черния шоколад и бъркаме, докато се разтопи.
Накрая много внимателно и на малки порции прибавяме предварително разбитите жълтъци със захарта и царевичното нишесте.
Продължаваме да бъркаме на средна температура, докато кремът се сгъсти, след което го отстраняваме от котлона и го оставяме да се охлади.
Готовият сладкиш слагаме на подходящ поднос и го намазваме обилно с охладения крем.
По желание може да декорирате с нарязани банани и настърган шоколад.