Начин на приготвяне
В тиган с 1-2 с. л. олио леко се задушава настърганата тиква на среден огън. Добавя се и 1/2 от захарта, смесена с канелата.
Разбърква се тиквената смес и се оставя да се охлади малко.
С четка се намазват два листа от корите, слагам 2 супени лъжици от тиквената смес върху втория и разпределям плънката навсякъде да е равномерно.
Поръсвам веднага с една или 2 супени лъжици от смесената останала част захар и канелата.
Навивам на руло и поставям в тава с хартия за печене. Навивам по тясната страна на корите и редя всяко руло в тавичката на печката.
Така наредени всички рула намазвам с четката с олио навсякъде.
Най-отгоре поръсвам с едно пакетче ванилова захар и слагам любимия тиквеник да се пече бавно в предварително загрята фурна.
Пека моя най-вкусен тиквеник на 160-170°C около 25-30 минути до златисто на вентилатор с долен.