Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Великденско агнешко по градинарски

Великденско агнешко по градинарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Великденско агнешко по градинарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Дори и да не обичате агнешко, щом усетите аромата на това ястие, веднага ще дотичате до кухнята да видите какво е"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • брашно - 10 г
  • сол
  • доматено пюре - 15 г
  • целина
  • моркови - 1 брой
  • домати - 100 г
  • чушки - 4 броя пиперки, люти
  • зелен фасул - 80 - 100 г
  • грах - 50 г
  • масло - 65 г
  • гъби - 8 пресни
  • червен пипер - 5 г
  • картофи - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на хапки и сложете да се задуши в сгорещената мазнина заедно с малко вода, а след месото добавете накълцания по едро лук, брашното и доматеното пюре.

Разбъркайте с червения пипер и долейте топла вода. Оставете да къкри на слаб котлон, като добавите нарязаната ситно целината, морковите, зеления фасул, граха и предварително задушените в масло гъби.

Щом поври 20 минути, прибавете почистените и нарязани картофи и посолете. Щом омекнат, добавете

обелените и нарязани домати и лютите чушки.

Прехвърлете всичко в тава, поръсете с млян черен пипер и накълцан магданоз и сложете да се запече леко в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: