Начин на приготвяне
В съд си натрошаваме маята с малко топло мляко, захар 1 с.л. и брашно 2 с.л.
В друг съд си счукваме яйцата, като ги разбиваме много добре със захарта и останалото топло мляко.
Брашното си пресяваме предварително заедно с щипка сол.
Прибавяме сместа от яйцата и млякото към нея и започваме да бъркаме с голяма лъжица, докато можем, след което се захващаме с ръце, като по малко прибавяме от мазнината.
Получава се хубаво разтегливо тесто.
Оставяме да втаса и после започваме да си оформяме кифличките.
Разделяме тестото на еднакви топки и всяка разточваме.
От едната страна разрязваме на 3-4 места, а от другата страна поставяме от сладкото.
Навиваме кифличките като подреждаме на хартия за печене, която предварително сме постлали в уреда.
Включваме уреда 195 °C и печен кифлички, печени в еър фрайър, за 16 минути.