Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен тиквен пай

Лесен тиквен пай

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931611
24/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Колкото лесен, толкова и вкусен е този тиквен пай"

Необходими Продукти

  • За основата
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 10 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • За пълнежа
  • тиквено пюре - 2 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3 с.л. кафява
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лесен пай месете продуктите за основата в голяма купа. Разбъркайте ги с лъжица, докато се получи ронливо тесто.

Преместете тестото в форма за пай с диаметър 25 см. Разстелете тестото във формата, като го притискате с пръсти към дъното и стените и, докато се получи тънък равномерен пласт.

Сложете подготвената основа в хладилник, докато приготвите пълнежа.

Сварете тиквата, отцедете я от водата и я намачкайте, за да получите пюре.

Сложете всички съставки за пълнежа в голяма купа и ги разбийте с миксер, докато сместа не стане еднородна.

Изсипете пълнежа върху приготвената основа. Печете тиквения сладкиш около 40 минути в предварително загрята фурна на 180°С, докато паят стане златист отгоре.

След като е готов лесният тиквен пай, оставете го да се охлади, покрийте го с фолио и сложете в хладилник за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: