Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско в гърне с чушки от трушия

Свинско в гърне с чушки от трушия

IvankaIvanka
Новак
252422
Свинско в гърне с чушки от трушия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (крехко)
  • трушия - 1 кг (чушки)
  • лук - 4 - 5 гл.
  • царевично брашно - 1/4 ч.ч.
  • свинска мас - 100 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета, посоляваме го и го овалваме в червения пипер.

Нареждаме парчетата в гърне, като върху тях слагаме ситно нарязания лук и наливаме малко вода - да покрие месото. Захлупваме гърнето с капак и го слагаме на умерен огън.

Нарязваме чушките на неголеми парчета и ги задушаваме в мазнината, докато омекнат. Прибавяме на струйка и с разбъркване царевичното брашно. Слагаме задушените чушки в гърнето при почти сварено месо.

Варим на тих огън още половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: