Начин на приготвяне
Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар и какаото. Кокосовото масло и начупения на парчета шоколад разтапяме на водна баня.
След като поизстинат, ги включваме в яйчената смес при непрекъснато бъркане.
После добавяме брашното със содата и есенцията ром и ванилия. Получената смес прехвърляме в йенски съд, покрит с пергаментова хартия.
Печем браунито в предварително загрята фурна до 180 °C за 20-30 минути при непрекъснато наблюдение. Проверяваме с дървена клечка дали е готово.
Масленият крем приготвяме, като разбиваме мекото краве масло с миксер. После добавяме към него пудрата захар, прясното мляко и есенцията ром, като продължаваме да разбиваме с миксер до хомогенност.
Готовото брауни разрязваме с нож на парчета. Всяко парче разрязваме надлъж, но на две части, и намазваме долната част с маслен крем.
След което сглобяваме отново двете части шоколадов сладкиш, така че масленият крем да е по средата.
За глазура на сладкиша с крем слагаме течен шоколад.
Накрая поръсваме с кокосови стърготини.
Да Ви е сладко с моето шоколадово брауни с маслен крем!