Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадово брауни с маслен крем

Шоколадово брауни с маслен крем

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Шоколадово брауни с маслен крем
Снимка: Evgenia
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Да Ви е сладко с нашето шоколадово брауни с маслен крем!"

Необходими Продукти

  • шоколад - 85 г, натурален Milka с бадеми
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • кокосово масло - 70 г
  • брашно - 85 г бяло
  • какао - 1 с.л.
  • ванилия - няколко капки, есенция
  • ром - няколко капки, есенция
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
  • За масления крем
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - 100 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • ром - няколко капки, есенция
  • Глазура
  • течен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, разбиваме яйцата с кафявата захар и какаото. Кокосовото масло и начупения на парчета шоколад разтапяме на водна баня.

След като поизстинат, ги включваме в яйчената смес при непрекъснато бъркане.

После добавяме брашното със содата и есенцията ром и ванилия. Получената смес прехвърляме в йенски съд, покрит с пергаментова хартия.

Печем браунито в предварително загрята фурна до 180 °C за 20-30 минути при непрекъснато наблюдение. Проверяваме с дървена клечка дали е готово.

Масленият крем приготвяме, като разбиваме мекото краве масло с миксер. После добавяме към него пудрата захар, прясното мляко и есенцията ром, като продължаваме да разбиваме с миксер до хомогенност.

Готовото брауни разрязваме с нож на парчета. Всяко парче разрязваме надлъж, но на две части, и намазваме долната част с маслен крем.

След което сглобяваме отново двете части шоколадов сладкиш, така че масленият крем да е по средата.

За глазура на сладкиша с крем слагаме течен шоколад.

Накрая поръсваме с кокосови стърготини.

Да Ви е сладко с моето шоколадово брауни с маслен крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: