Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сланина с праз по шопски

Сланина с праз по шопски

IvankaIvanka
Новак
252422
Сланина с праз по шопски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • сланина - 200 г
  • праз - 7 - 8 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме сланината до златисто, като предварително я нарязваме на филийки. Ако сланината не е солена, след като я извадим, я посоляваме.

Отделно задушаваме нарязания на ситно праз в друга мазнина, като добавяме по малко топла вода до омекване на праза.

Прибавяме червеният пипер, посоляваме и разбъркваме.

Нареждаме готовите филийки сланина върху задушения праз и поливаме с изцедения сок от лимона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: