Начин на приготвяне
Смесете водата и прясното мляко и ги затоплете. Прибавете към тях маята и захарта и разбъркайте.
Пресейте брашното, прибавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.
Добавете сместа с маята и зехтина и замесете меко тесто за багети.
Поставете тестото в купа и го намажете с олио.
Оставете да втаса, до удвояване на обема.
След това разделете тестото на 4 части.
Всяка разточете на тънка елипса, след което навийте на руло.
Подредете багетите в тава, покрита с хартия за печене, и направете по няколко разреза с остър нож.
Оставете отново да втасат.
Разтопете маслото и добавете към него сухите подправки. Оставете да се охлади.
Загрейте фурната на 200°С и поставете купичка с вода на дъното.
Щом температурата е достигната, намажете багетите с ароматното масло и сложете да се пекат в загрята фурна за около 20 минути, докато мини багети с масло и подправки добият златист загар.
Коментари