Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Слепени сладки»Слепени сладки с пълнеж от конфитюр и златна глазура

Слепени сладки с пълнеж от конфитюр и златна глазура

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Слепени сладки с пълнеж от конфитюр и златна глазура1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • жълтък - 10 бр.
  • пудра захар - 140 г
  • пшеничено брашно - 160 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • сол - 1 щипка
  • За глазурата
  • шоколадов кувертюр - 150 г бял
  • кокосово масло - 20 г
  • куркума - 1 ч.л.
  • желе от ягоди - 100 г или друг плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа на стайна температура се поставят жълтъците и се разбиват на пяна с пудрата захар и пакетчето ванилова захар и щипка сол.

Прибавя се предварително пресятото брашно и се разбърква до хомогенна смес.

Тестото се пълни в сладкарски шприц и се правят бисквити с дължина около 2 см и се нареждат в тава, върху хартия за печене.

Бисквитите се пекат на 180 °C с вентилатор за около 8 минути.

Намажете половината от бисквитите със сладкото от ягоди и я залепете заедно с друга бисквита без покритие /желе/.

След това пригответе глазурата от бял шоколад и кокосово масло, като разтопите на водна баня белия шоколад, начупен на парчета, заедно с кокосовото масло и куркумата.

Разбъркайте до гладка смес. Потопете слепените сладки в глазурата и ги оставете върху решетка или хартия за печене да стегнат.

Съхраняват се в метална кутия слепени сладки с пълнеж от конфитюр и златна глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: