Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски Палачинки»Пухкавите японски палачинки

Пухкавите японски палачинки

Потребител#311853Потребител#311853
Новак
101094362
Пухкавите японски палачинки
Снимка: Потребител#311853
2 / 17
28/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Толкова пухкави японски палачинки, че чак няма да ви се вярва"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 30 г
  • мляко - 20 мл
  • ванилия - 1 пак (0.2 г) или есенция
  • захар - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.

За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес.

Добавя се пресятото брашно към жълтъчената смес. След като се разбие добре, се прибавя и ванилията. Това се отделя настрани.

Идва ред на бълтъците. Те се разбиват на сняг, като към тях се добавя постепенно захарта. Получават се по-остри връхчета и по това се разбира, че са готови.

Взема се част от белтъците и се прибавят към жълтъчната смес, като се разбъркват внимателно с шпатула.

Получената кашичка се връща обратно в останалите белтъци. Продължаваме много внимателно да разбъркваме. Сместа става по-течна. Сипва се в сладкарски пош и се оформят в тиган малки палачинки.

Огънят е слаб и за това се пекат под капак. Докато се пекат, се добавя по 1 ч.л. вода отстрани и се похлупват.

Получава се нещо като печене и задушаване. Хванат ли карамелена коричка, се обръщат и процедурата се повтаря, пак се добавя водичка и се похлупва до готовност.

Гарнира се по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В тигана слага ли се мазнина?
09.04.2022 10:02
1
1
Покажи всички подкоментари
Мири
Мири
Изключително ясна рецепта, а палачинките стават уникално пухкави.
10.03.2022 18:21