Шоколадова торта с бадеми

Шоколадова торта с бадеми
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Още с първата хапка от тази шоколадова торта се пренасяш в страната на вълшебствата"

Необходими Продукти

  • какао - 14 г
  • нишесте - 40 г
  • бакпулвер - 5 г
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 170 г
  • пудра захар - 170 г
  • яйца - 5 бр.
  • шоколад - 170 г тъмен
  • сол - 1 щипка
  • бадеми - 170 г смлени
  • портокалова кора - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта и добавете само жълтъците един по един при непрекъснато разбиване с телена бъркалка.

В голяма купа смесете бадемите, шоколада, какаото, бакпулвера, ванилията и портокаловата кора.

Сипете сухите съставки към другите продукти и разбъркайте със силиконова шпатула.

Разбийте белтъците със захарта и солта и постепенно ги добавете към другата смес.

Изсипете сместа във форма с падащо дъно върху хартия за печене.

Печете шоколадовата торта за около 45 минути на 170 °C.

По желание я поднесете с топка сладолед или сметана.

Шоколадовата торта с бадеми е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: