Пилешки сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки сач1 / 2
15/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Струва ни се, че сачът е измислен само за да готвим вкусно пилешко месо в него!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г без кости
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 зелена и 1 червена пиперки
  • лук - 3 глави, средни
  • кашкавал - 100 г пушен
  • сметана - 250 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз пресен, накълцан
  • масло - 1 пакетче, малко
  • картофи - 2 - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача обилно с олио и го сложете да се загрее. Нарежете пилешкото на парчета, чушките - на ленти, лука и морковите - на колелца или полумесеци, а картофите - на тънки филии, след като ги обелите.

Върху загряния сач сипете пилешкото, разбъркайте, докато се запържи равномерно. Щом е готово, се прехвърля в друг съд, а в сача се сипват зеленчуците.

Разбърквайте ги и на няколко пъти добавете предварително разтопеното масло. Щом омекнат хубаво, върнете пилешкото при тях и разбъркайте добре.

Сипете сметаната и настъргания кашкавал. Оставете за още 2 минути на котлона, докато сметаната се разпредели равномерно. Поднесете горещия пилешки сач, поръсен с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
32
20
10
Дай твоята оценка: