Начин на приготвяне
Тази супа с киноа я приготвих в тенджера под налягане - само за 15 минути.
Киноата се накисва за 30 минути. Измива се много добре в няколко води. Ако не се направи това, е малко по-горчива.
Слага се Ги (или маслото) в тенджерата. Като се нагрее, към него се добавят стафидите и ядките. Когато стафидите започнат да се надуват, заедно с ядките се изваждат от мазнината.
Пак там се слага измитата киноа и се бърка около минути (леко побелява).
Наливат се 2 части от тази, която е ползвана за киноата. Затваря се капакът и като зашуми, се засича 1 мин.
Оставя се да освободи налягането по естествен начин. Киноата “изпива” цялата течност. Налива се кондензираното (кокосовото) мляко и се оставя да заври.
След около 5 минути става време за подправките. Тях ги счуквам на много ситно в саханче или може да се смелят на кафемелачка.
Добавям ги в супата, добавям щипка сол и захарта и запържените ядки и стафиди. Щом захарта се стопи, екзотична супа от киноа ни е готова!
Много е лесна, много е икономична, и е невероятно вкусната тази полезна супа!