Начин на приготвяне
Сварете месото в обилно количество вода с малко сол. Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.
Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат. Тогава налейте бульона и изчакате да заври.
Гответе на умерен огън около 20 минути. При нужда доливайте бульон или вода.
През това време измийте киноата. Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.
В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно. Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.
Пилешката супа с киноа е готова.