Пилешка супа с киноа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пилешка супа с киноа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Лека, вкусна и ароматна супичка за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешки фенери - 6 бр. (или 3 - 4 бутчета)
  • киноа - 1 ч.ч. разноцветна, микс
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка с малко листа
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 4 - 5 стръка + за поръсване при сервиране
  • сушени зеленчуци - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • лимони - прясно изцеден сок за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в обилно количество вода с малко сол. Прецедете бульона, обезкостете пилешкото и го накълцайте или накъсайте на парченца за супа.

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука, морковите, магданоза и целината - накълцани на ситно.

Посолете и оставете течността от зеленчуците да се изпари и те хубаво да омекнат. Тогава налейте бульона и изчакате да заври.

Гответе на умерен огън около 20 минути. При нужда доливайте бульон или вода.

През това време измийте киноата. Сипете я в супата и варете още около 15 минути или докато зрънцата набъбнат.

В последните пет минути сложете месото и гответе всичко заедно. Доовкусете пилешката супа със сол, друга подправка не е необходима, единствено при поднасяне може да поръсите с черен пипер, освен с накълцан магданоз и лимонов сок.

Пилешката супа с киноа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: