... cached Entity::getUser for 7200s, key: entusr1746_6
Ябълков кейк - Рецепта | Gotvach.bg

Ябълков кейк

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
01/01/2010
"Ако и вие обожавате сладкишите, като нас, това е вашата нова най-любима рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 987
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте стафидите и ги залейте с бялото вино да набъбнат.

Натрошете бисквитите на прах. Обелете ябълките, настържете ги и ги напръскайте със сока от половин лимон.

Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете маргарина, настърганите ябълки, бисквитите, настърганата лимонова кора, сол и канелата. Накрая прибавете пресятото с бакпулвера брашно и отцедените от виното стафиди. Сипете сместа в намазана с масло кейкова форма с дупка в средата и опечете.

Извадете кейка и го оставете да се охлади във формата, след това го обърнете върху голяма чиния. По­ръсете го с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
стоянова
стоянова
24.03.2014 10:30
стига с тия измами , снимката не отговаря на рецептата
2
0
нел
нел
24.03.2014 10:06
с маргарин е гадно
0
0
Vaneta
Vaneta
23.10.2013 14:11
Снимката НЕ отговаря на рецептата. На снимката сладкишът е с нарязани ябълки.Това е друг сладкиш. Много заблуждаващо!!!
2
0