Ябълков кейк

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ябълков кейк2 / 2
01/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета
"Ако и вие обожавате сладкишите, като нас, това е вашата нова най-любима рецепта"

Необходими Продукти

  • маргарин - разтопен 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • стафиди - 50 гр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 к. л.
  • лимони
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • бисквити - ронливи 1/2 пакетче
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте стафидите и ги залейте с бялото вино да набъбнат.

Натрошете бисквитите на прах. Обелете ябълките, настържете ги и ги напръскайте със сока от половин лимон.

Отделно разбийте яйцата със захарта, добавете маргарина, настърганите ябълки, бисквитите, настърганата лимонова кора, сол и канелата. Накрая прибавете пресятото с бакпулвера брашно и отцедените от виното стафиди. Сипете сместа в намазана с масло кейкова форма с дупка в средата и опечете.

Извадете кейка и го оставете да се охлади във формата, след това го обърнете върху голяма чиния. По­ръсете го с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

стоянова
стоянова
стига с тия измами , снимката не отговаря на рецептата
24.03.2014 10:30
2
нел
нел
с маргарин е гадно
24.03.2014 10:06
Vaneta
Vaneta
Снимката НЕ отговаря на рецептата. На снимката сладкишът е с нарязани ябълки.Това е друг сладкиш. Много заблуждаващо!!!
23.10.2013 14:11
2
днтннтт
днтннтт
Много вкусно нещо.
09.12.2010 17:35