Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки сарма кебап с було

Агнешки сарма кебап с було

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Агнешки сарма кебап с було1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 4 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - ½ връзка
  • черен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • агнешко було - 1 бр.
  • за заливане
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в олиото. Добавят се нарязаните лук, джоджен, магданоз и червен пипер. Сваля се от огъня.

Агнешкото було се изкисва за половин час в студена вода и се нарязва на парчета. Във всяко парче се слага от сместа и се завива като сарма.

Сармичките се нареждат и се покриват наполовина с гореща вода. Ястието се пече на умерена фурна.

Когато месото е готово, сърмите се заливат с яйцата, разбити в киселото мляко и се пече до зачервяване на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: