Ябълки по италиански

Ябълки по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Ябълки по италиански1 / 2
12/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
"На италианците дори сладкишите им изглеждат като филм на Фелини!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч. ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 60 гр.
  • мармалад - от кайсии 600 гр.
  • ябълки - 1 кг.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги издълбайте в средата. Напълнете ги с мармалада и ги поръсете отгоре със 150 гр. пудра захар.

От брашното, разбитите жълтъци, 1 с.л. пудра захар, ванилията и маслото омесете тесто.

Разделете го на толкова парчета, колкото са ябълките. Разточете всяко парче на лист, голям, колкото да завие ябълката.

Прищипете тестото отгоре, за да не се развие. Така приготвените ябълки намажете с разбитото яйце и поръсете със захарта.

Наредете ги в намазана с масло тавичка и ги печете в умерена фурна.

Сервирайте ги студени.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: