Ябълки по италиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ябълки по италиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
"На италианците дори сладкишите им изглеждат като филм на Фелини!"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 60 гр.
  • мармалад - от кайсии 600 гр.
  • ябълки - 1 кг.
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги издълбайте в средата. Напълнете ги с мармалада и ги поръсете отгоре със 150 гр. пудра захар.

От брашното, разбитите жълтъци, 1 с.л. пудра захар, ванилията и маслото омесете тесто.

Разделете го на толкова парчета, колкото са ябълките. Разточете всяко парче на лист, голям, колкото да завие ябълката.

Прищипете тестото отгоре, за да не се развие. Така приготвените ябълки намажете с разбитото яйце и поръсете със захарта.

Наредете ги в намазана с масло тавичка и ги печете в умерена фурна.

Сервирайте ги студени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: