Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Американски палачинки»Палачинки с ябълково брашно и агаве

Палачинки с ябълково брашно и агаве

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Палачинки с ябълково брашно и агаве
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Направете повече от тези палачинки, че се услаждат на всеки, който ги опита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 60 г
  • ябълково брашно - 40 г
  • овесени ядки - 30 г
  • ванилия - няколко капки, есенция
  • агаве - 1 с.л., био сироп
  • сол - 1 щ.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с прясното мляко и сиропа от агаве. Овесените ядки смиламе до фино брашно в чопър.

Добавяме ги заедно с ябълковото и бялото брашно към яйчената смес, при непрекъснато бъркане. Сипваме солта и ванилията.

Получава се малко по-гъсто тесто от това за традиционните палачинки.

Пържим американските палачинки в тиган с малко олио на средно слаб огън.

Поднасяме топли със сироп от агаве.

Палачинките с ябълково брашно и агаве са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: