Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Мамината манджа със свински бут

Мамината манджа със свински бут

Мамината манджа със свински бут
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна манджа със свинско, специалитет на всички мами"

Необходими Продукти

  • свински бут - 600 г
  • домати - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • пресен лук - 1 връзка
  • зеленчуков микс - 200 г
  • червен пипер - пушен
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • мащерка
  • магданоз
  • риган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, а лука на средни парчета.

Загрейте олиото в голяма тенджера и запържете в него свинските хапки.

Овкусете ги по желание със сол, риган, мащерка, черен пипер и соев сос.

Добавете лука и разбъркайте.

Сипете лука, нарязаните на кубчета домати, червения пипер и разтворения в 600 мл вода бульон.

Добавете към вкусната манджа зеленчуковия микс и я овкуете със сол и черен пипер.

Сложете я да се пече на 180 °C до готовност на месото.

Мамината манджа със свински бут е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: