Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Лападена яхния със свински бут

Лападена яхния със свински бут

Лападена яхния със свински бут2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Свинско с лапад на яхния - бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • ориз - 4 с.л.
  • лапад - 2 връзки
  • свинско месо - 400 г от бут
  • джоджен - листа пресен
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли, после на ленти. Почистете и бланширайте лапада в подходяща тенджера с гореща вода. Извадете и нарежете на дребно. Нарежете и лука.

Запържете месото почти до готовност и отделете. Запържете лука, добавете ориза, после и лапада.

След 3 мин. поръсете червен пипер и сипете вода да покрие продуктите 4-5 пръста. Сложете и месото. Варете до готовност на ориза и месото.

Овкусете манджата с лапад със сол и джоджен.

Поднесете свинското с лапад с пресен чесън.

Лападената яхния със свински бут е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сготвия телешко по тази рецепта, стана страхотно.Препоръчвам я .
24.03.2022 02:04