Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с кашкавал

Пица с кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пица с кашкавал3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1 бр.
"Пицата с вкусна кашкавалена плънка е вълнуваща като покана за романтична среща"

Необходими Продукти

  • брашно - 270 гр.
  • вода - студена 4 с.л.
  • масло - 125 гр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - топло 125 мл.
  • кашкавал - 120 гр.
  • бекон - 100 гр.
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, водата, маслото и солта. Загрейте фурната до 200С. В намазана с олио форма изсипете тестото и покрийте с фолио. Печете 20 мин.

За плънката запържете 2 с. л. от брашното в маслото, налейте топлото мляко. Бъркайте до сгъстяване. Кашкавала настържете на ситно ренде. Смесете с млечната смес и с нарязания на ситно бекон. Подправете по вкус. Добавете двата жълтъка и размесете добре. Белтъците разбийте на сняг и също съединете с плънката.

Махнете фолиото от изпечената кора. Намажете краищата с мляко. Изсипете плънката отгоре и я разпределете равномерно.

Печете 20 минути при 200С до получаване на златисто - жълт цвят. Тънко нарязани домати могат да се наредят върху пицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

veronika
veronika
супер ще стане
11.10.2013 21:51
Иванка
Иванка
Тестото стана МНОГО твърдо.. !! В него трябва да има и мая,за да стани по меко и пухкаво .. И четири лъжици вода не достигат .. !!!
30.07.2012 18:17
1