Начин на приготвяне
Счукваме си яйцата, прибавяме захарта и разбъркваме сместа добре. Разтопяваме маста и я добавяме към яйчената смес.
В киселото мляко сипваме амонячната сода и изчакваме да шупне.
След като е готово го сипваме към другите продукти, както пресятото брашно - на порици.
Накрая добавяме и настърганата кора от лимона.
Получава се меко тесто, от което оформяме топчета с размери на орех.
Застиламе хартия за печене в уреда и започваме да нареждаме курабийките.
Преди да поставим, ги поръсваме със захар.
Нагласяваме уреда на 160 градуса за 11 минути.
Вадим и оставяме на решетка да изстинат, а през това време слагаме и другите - така докато свършат.
Печените в еър фрайър курабийки са готови.