Начин на приготвяне
Натрошете кубчето с мая и добавете към нея захарта, 100 мл топло прясно мляко и две супени лъжици брашно. Оставете я докато шупне около - 15 мин.
Смесете 350 мл топло прясно мляко с 200 г кисело мляко и разбъркайте.
Добавете едно яйце и белтъка от второто яйце, като заделите един жълтък и разбъркайте.
Добавете разтопеното краве масло и продължете да разбърквате. Към 1 кг брашно добавете солта и разбъркайте.
Направете кладенче, изсипете маята и разбъркайте. Добавете и другата смес и продължавайте да разбърквате.
Започнете да месите тестото, като добавяте по малко брашно. Оставете тестото във фурната за 1 час на 50°C.
Разточете тестото и после го нарежете на триъгълници. Сложете сиренето. Навиите ги и ги сложете в тавичката на хартия за печене.
Смесете отделения жълтък с две супени лъжици кисело мляко и намажете кифличките.
Поръсете ги със сусам. Печете солените кифлички за 30 минути на 180°C.