Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Вкусни ванилови кифлички

Вкусни ванилови кифлички

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Не само са разкошни, но са пълни и с пудинг - една хапка и ще се почувствате в Рая"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 с.л. екстракт
  • мая - 1 пакетче, суха
  • сол - 1 щ.,
  • брашно - за меко но нелепнещо тесто
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • пудинг - 1 пакетче, ванилия
  • захар - 5 с.л.
  • За намазване
  • белтъци - 1 бр.
  • За поръсване
  • пудра захар
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя се пудингът според рецептата на опаковката и се оставя готовият крем да изстине.

Смесват се всички съставки за тестото и се омесва хубаво пухкаво тесто. Оставя се да втаса /да удвои обема си/.

Готовото тесто се разделя на 16 равни части. От тях се разточват елипси с дебелина 0.5 сантиметра. С остър нож се нарязват на ленти от центъра по дължина, без да се реже до края на елипсата.

В плътната ненарязана половинка се поставя по лъжица от изстиналия пудинг, и се завива кифличката, като се оформят краищата в полумесец. Оставят се отново да втасат.

Преди да се поставят във фурната, се намазват с разбития на пяна белтък. Пекат се на 180 градуса до златисто. Изпечените кифлички се поръсват с пудрата захар, смесена с прахче ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: