Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака по Костенчански

Мусака по Костенчански

Даниела Даниела
Новак
28
Мусака по Костенчански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • моркови - 2 бр. по големи
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо и лукът се нарязват на ситни кубчета и се запържват добре. После и гъбите заедно с морковите се запържват и към тях се прибавят подправките.

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета (средно големи) и се слагат в тепсийка. Към тях се прибавят месото с лука, гъбите с морковите.

Заливат се с вода, така че да се покрие сместа и се пъха в добре загрята фурна да се свари картофът.

Жълтъците се отделят от белтъците.

Към жълтъците се прибавя киселото мляко и брашното и се разбърква добре с миксера.

След като картофите са готови, отгоре се залива с разбитите кисело мляко, жълтъци и брашно и се слага да се запече.

След като се зачерви заливката на мусаката, тя е готова. Нарязва се на парчета и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: