Агнешко бутче с бадеми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешко бутче с бадеми2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 2 кг от агнешко бутче
  • картофи - 1.5 кг пресни
  • моркови - 1 кг
  • магданоз - ¼ връзка
  • лимони - 1 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 стръкче
  • чесън - 5 скилидки
  • бадеми - 2 с.л. (смлени)
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се счуканият чесън, розмаринът, бадемите, настърганата кора на лимона, чубрицата, черният пипер и зехтинът. В тази смес се овалва месото и се оставя в хладилника за 3 часа.

Посолява се и се слага на скарата на фурната и се пече на 220 градуса. Отдолу се слага тава, в която да тече соса от печенето.

Картофите и морковите се почистват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се слагат в тавата под месото, поливат се с разтопено масло и се запичат.

Готовото месо се поднася със зеленчуците, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: