Агнешко бутче по марокански

Агнешко бутче по марокански
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8
"Тук тайната е в овкусяването, затова се погрижете то да бъде точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • рас ел ханут - 1 с.лъжица
  • агнешко месо - 2 кг бут
  • зехтин - 4 с.лъжици
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • джинджифил - 1/2 к.л. на прах
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкия бут и го подсушете старателно, след което го натрийте със солта.

В подходяща купичка сипете зехтина и го смесете с двата вида пипер, рас ел ханута, джинджифила и брашното. С така получената кашица натрийте добре агнешкия бут.

Оставете агнешкото да се маринова за няколко часа. След това го прехвърлете в тава и сипете на дъното малко вода (бира).

Покрийте с алуминиево фолио и печете в загрята на 190 градуса фурна около 150 минути.

В края на печенето махнете фолиото, за да се получи хубав загар на агнешкото печено.

Поднесете с гарнитура по избор.

Агнешкото бутче по марокански е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: