Агнешко бутче по испански

MarianeMariane
Джедай
5611k
Агнешко бутче по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 бр. бутче около 2.5 кг
  • бекон - 200 г
  • чесън - 1 глава
  • лук - 3 глави
  • лимони - 2 бр. сок
  • червено вино - 150 мл
  • мед - 1 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Щпиковайте агнешкото бутче с половината скилидки чесън и половината бекон. Нарежете останалия чесън на ситно, добавете черен пипер, риган и сол. Залейте с лимоновия сок, разбъркайте добре и с получената смес мариновайте бутчето за 90 минути.

Сложете агнешкото бутче да се пече в предварително загрята на 150 градуса, като от време на време го поливайте с маринатата.

След около час добавете и останалия бекон и печете до готовност.

Смесете виното с меда, разбийте добре и залейте месото. Запечете за още 10 минути. Поднесете месото с гарнитура от задушени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: