Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква за гости

Чийзкейк с тиква за гости

Чийзкейк с тиква за гости
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Чийзкейк с тиква за гости - ще ги оставите без думи"

Необходими Продукти

  • бисквити - 170 г обикновени
  • краве масло - 35 г
  • кокосово масло - 35 г
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 2/3 ч.ч. (аз сложих 3 с.л. подсладител)
  • яйца - 2 бр.
  • тиква - 1 ч.ч. сварена и пюрирана
  • ванилия - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • орехи - 1/4 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се сварява до пълно омекване и пасираме до получаване на пюре. Необходима е около 350-400 г тиква. Смиламе бисквитите с кухненски робот или блендер. Бисквитите трябва да са напълно натрошени.

Към смлените бисквити (в случая добавих и малко смлени орехи, приблизително по-малко от половин чаша, ей така за вкус) добавяме канелата и омекналото масло и ги омесваме до получаване на маслени трохи, които се разпределят равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим сладкиша с тиква, като притискаме леко с лъжица.

Ползвах тава с падащи стени, за да се отдели по-лесно, след като се изпече.

Разбиваме крема сиренето, след което добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато бъркане добавяме яйцата, накрая и ванилията. Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, но не с миксер, а с дървена лъжица.

Изсипваме сместа върху блата от бисквитите и маслото. Пекох в предварително загрята на 180 °C фурна за около 90 минути.

Рингът е с диаметър 23 см. След като се изпече, не се вади веднага от фурната, а изключвам фурната, когато е напълно изстинал, изваждаме от фурната.

Декорирах чийзкейка с тиква за гости с канела и смлени орехи.

Да ви е сладко!

Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: