Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кашкавал и салам

Пълнени картофи с кашкавал и салам

редакция:
Пълнени картофи с кашкавал и салам
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкошни пълнени картофи с кашкавал и салам - всички мълчат, защото хапват сладко"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 броя
  • салам - 70 г
  • шунка - 70 г
  • кашкавал - 70 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-големи картофи. Измийте ги старателно и ги набодете на няколко места с вилица.

Наредете ги в тава, сипете малко вода и запечете картофите в загрята на 200 градуса фурна.

След около 40 минути ги извадете и охладете.

Изрежете капачета по дължина на картофите, след което ги издълбайте.

Разбийте яйцата и го смесете с вътрешността от картофите. Добавете нарязаните колбас и шунка, посолете леко.

Посолете картофите и ги напълнете с плънката.

Запечете пълнените картофи до стягане на плънката. Украсете с пресен лук и сервирайте.

Пълнените картофи с кашкавал и салам са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
В описанието на рецептата е спомената шунка, освен салама. Какво е количеството и? Благодаря.
08.02.2024 16:22
1
1
Покажи всички подкоментари