Зелен боб с лимон и подправки

07/01/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 144
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 500 г замразен
  • червен лук - 1 средна глава
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 1 с.л. + кора на лимон
  • подправки - 1 щипка микс от Прованс
  • черен пипер - на вкус (прясно смлян)
  • сол - на вкус
  • подправки - 1 ч.л. микс зеленчукови
  • бадеми - 1 с.л. настъргани
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука на едро, а чесъна - на дребно.

2. Загрейте зехтина, сложете в него лука и чесъна, добавете черния пипер и подправките от Прованс. Задушете ги, като междувременно бъркайте постоянно. Изсипете 150 мл вода и добавете зеленчуковия микс подправки и отново оставете да се задуши.

3. Към задушения лучен сос добавете зеления боб и малко вода, лимоновия сок и кората от лимон. Оставете целия микс да се задуши добре, така че водата да се изпари.

4. Изсипете ястието в предварително нагрята чиния и поръсете с бадемите, а на вкус може да добавите и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:08
С нетърпение чакам да се появи прясното бобче...толкова много и все вкусни рецепти има с него
0
0