Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Великденски пиленца

Великденски пиленца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Великденски пиленца1 / 2
04/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр. (твърдо сварени)
  • масло - 1 с.л.
  • телешки салам - 100 г
  • зелен лук - 2 пера
  • майонеза - 2 с.л.
  • черен пипер - 8 зърна
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се режат на две и се вадят жълтъците. Четири жълтъка се отделят, за да се превърнат в пиленца. Два жълтъка се смесват с маслото.

С пръсти се оформят глави на пиленцата, като върху топчетата се слагат очи от черен пипер.

От малки парченца морков се правят човките на пиленцата. Главите се фиксират върху телата, като се съединяват с майонеза.

Саламът се реже на четири филийки, в средата се мажат масло и се слага по едно пиленце.

Перата зелен лук се срязват и от тях се правят опашки на пиленцата, а останалите се слагат в чинията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: