Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Великденски курабийки Пиленца

Великденски курабийки Пиленца

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Великденски курабийки Пиленца
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
03/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч. + за поръсване я
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • амонячна сода - 1 пак.
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • брашно - около 680 г
  • ванилия - 2 бр.
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете яйца се чукват в купата на миксера. Разбиват се. Добавя се захарта и се разбива.

Киселото мляко се слага в голяма купа. Към него се прибавят амонячната сода и содата бикарбонат. Оставя се да шупне. Прибавя се към яйцата. Добавят се олиото и ванилиите.

Брашното се пресява и се добавя постепенно. Слага се приставката за тесто. Доомесва се върху набрашнена повърхност. Подготвят се намазнени тавички.

Откъсват се парченца от тестото. Разточват се дебели и дълги червейчета. От тях се оформят възелчета. Слата се в тавата. Краят откъм тавата се разрязва на 2 за опашка, а горният край се заостря като човчица.

С пинцети се слагат 2 семенца за очички. Останалото яйце се разбива и се курабийките се намазват с яйцето. Поръсват се със захар.

Пекат се в предварително загрята на 175 градуса с вентилатор. Така докато изпечем всички курабийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: