Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Зимна супа с говеждо месо и зеленчуци

Зимна супа с говеждо месо и зеленчуци

IvankaIvanka
Новак
252422
Зимна супа с говеждо месо и зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"И по традиция зимните супи са разкошни, богати и ароматни, защото трябва не само да пълнят стомаха, но и да сгреят душата"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • целина - 1/2 гл.
  • карфиол - 1/2 гл.
  • зеле - 1/4 бр. прясно (150 г)
  • грах - 1/2 ч.ч. (консерва)
  • зелен фасул - 1/2 ч.ч. (консерва)
  • домати - 2 - 3 бр. или доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • червено вино - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме говеждото месо в подсолена вода до полуомекване.

Задушаваме в мазнината с малко вода ситно нарязания лук, моркови, целина, зеле и накъсан на розички карфиола.

Прибавяме към бульона с месото задушените зеленчуци и ги варим докато омекнат.

Добавяме в супата зеления фасул, граха, нарязаните на дребно домати и виното.

Варим още няколко минути и сваляме супата с говеждо месо от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: