Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч с картофи, гъби и зеленчуци

Гювеч с картофи, гъби и зеленчуци

Yana G.Yana G.
Готвач
1786692423
Гювеч с картофи, гъби и зеленчуци
Снимка: Yana G.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация от различни зеленчуци, достатъчно вкусно и без месо или грешим?"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • печурки - 400 г
  • моркови - 2 големи
  • лук - 2 глави стар
  • чесън - 1 скилидка
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • чушки - 1 с.л. замразени
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с беленето на картофите, след това ги измиваме и режем на средно големи парчета.

Гъбите ги почистваме и белим, без да ги мием, за да не си пускат допълнително вода. Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковите ги разделяме на две и след това на тънки резенчета.

Слагаме всички продукти в голяма купа, като не забравяме граха и нарязания на ситно пипер. Добавяме сол, червен пипер и чубрица. Разбъркваме всички зеленчуци добре, за да се овкусят.

Пълним гювеча, като предварително сме го намазали с олиото. Сипваме водата и доматения сос най-отгоре.

Слагаме го в студена фурна и включваме на 200 градуса. Печем за около 1 час. Страхотна комбинация от различни зеленчуци, достатъчно вкусно и без месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана много хубаво,но се готви 2 часа
23.11.2022 18:09