Начин на приготвяне
Първо започваме с беленето на картофите, след това ги измиваме и режем на средно големи парчета.
Гъбите ги почистваме и белим, без да ги мием, за да не си пускат допълнително вода. Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковите ги разделяме на две и след това на тънки резенчета.
Слагаме всички продукти в голяма купа, като не забравяме граха и нарязания на ситно пипер. Добавяме сол, червен пипер и чубрица. Разбъркваме всички зеленчуци добре, за да се овкусят.
Пълним гювеча, като предварително сме го намазали с олиото. Сипваме водата и доматения сос най-отгоре.
Слагаме го в студена фурна и включваме на 200 градуса. Печем за около 1 час. Страхотна комбинация от различни зеленчуци, достатъчно вкусно и без месо.
Добър апетит!
Коментари