Начин на приготвяне
От брашното, олиото, мащерката, червения и черния пипер се приготвя марината с кремообразна структура.
Агнешкото месо се нарязва на порции, посолява се и се овалва в маринатата. Оставя се да престои така в хладилника за поне шест часа.
Месото се слага се в дъното на глинен гювеч и се слага да се пече на 220 градуса във фурната.
През това време лукът, морковите и гъбите се почистват на нарязват на едро.
Картофите се обелват и също се нарязват на едро.
След около час печене на месото се прибавят нарязаните зеленчуци, малко сол, олио, около 100 милилитра вода, сух джоджен и розмарин.
Гювечът се връща отново във фурната и се готви още час на 180 градуса.
Агнешкият Гювеч с Картофи и Гъби е готов.