Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди Капрезе

Пилешки гърди Капрезе

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешки гърди Капрезе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вариация пилешки гърди Капрезе - ето това е ястие, което ще опитаме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • моцарела - малки резена сирене
  • босилек - 6 пресни листа
  • чесън - 2 скилидки наситнени
  • балсамов оцет - 1/3 ч.ч. или десертно вино (по избор)
  • захар - 1 с.л. (по избор)
  • зехтин - 2 с.л. (друго добро растително масло)
  • черен пипер - млян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичате ли салата Капрезе - вълшебно вкусна и цветова комбинация от бяло сирене моцарела, червени домати и зелени листа босилек? Харесвам тази комбинация! Обичам и вариации на тема Капрезе.

Пилешки гърди, пълнени със сирене, домати и босилек е лесно и шеметно ястие за романтична вечеря, приятелско парти и дори за голямо празнично пиршество.

Загрейте фурната до 180°C.

Направете джобове в пилешките гърди.

Поръсете отвътре и отвън със зехтин (една чаена лъжичка), поръсете отвътре и отвън с черен пипер, риган, босилек. Натрийте филетата, за да се разпределят по-добре подправките.

Напълнете всеки „джоб“ с резени сирене, домати и листенца босилек.

Можете да закрепите разрезите с три до четири клечки за зъби, за да не изпадне плънката по време на готвене.

Загрейте останалото олио в тенджера (тава, която може да се сложи във фурната) на среден огън, сложете пълнените пилешки филета, запържете по 2 минути от всяка страна.

Забележка:

Най-удобно е да обръщате пълнените парчета с кулинарни щипки.

Докато пилето се готви, смесете чесъна, балсамовия оцет (десертно вино, бульон или 80 мл вода) и захарта. Изсипете сместа около изпържените от двете страни пилешки филийки, оставете да къкри за 2-3 минути.

Поставете тенджерата в предварително загрята фурна за десет до петнадесет минути.

Извадете клечките за зъби, залейте пилешки гърди Капрезе и с получения сос.

Моите забележки:

При липса на листа от босилек ги заменете с всякакви зелени - копър, магданоз, спанак, мащерка, риган, градински чай. Замяната не е равностойна, но ще се получи и много вкусна!

Вместо моцарела вземете чедър или нетвърде солено сирене

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: