Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Зелена яхния с кюфтета

Зелена яхния с кюфтета

Зелена яхния с кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Зелена яхния с кюфтета, с която ви желаем добър апетит"

Необходими Продукти

  • зеленчуков микс - 1 ч.ч. (грах и моркови)
  • кайма - 300 грама
  • картофи - 4 средни
  • зелен лук - 4 стръка
  • лопуш - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с чубрицата. Оформете малки кюфтенца, оваляйте ги в брашно и ги запечатайте в загрято олио.

В тенджера загрейте олио и запръжете наситнения пресен лук. Добавете едро нарязаните картофи и бланширания лопуш (нарязан на ситно).

Разбъркайте за кратко и поръсете с червен пипер. Сипете вода, която да е над 1 пръст на продуктите.

Овкусете със сол и подправки. Когато течността кипне, добавете граха и морковите, както и кюфтенцата.

Гответе 5 минути и прехвърлете всичко в тава. Сипете брашното, размито с малко вода.

Печете яхнията в умерено загрята фурна до готовност.

Зелената яхния с кюфтета е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: