Начин на приготвяне
Ако не ви е готово омесена с подправки каймата, използвайте универсална подправка за кайма или я омесете по ваш вкус. Запържвате си ориза и го омесвате с готовата кайма.
Оформяте топки малко по-големи от орех. Сложете на котлона вода около 1.5-1.8 литра да кипне, като преди това накълцвате лука и моркова на ситно и ги слагате във водата.
Когато кипне, пуснете и кюфтенцата вътре и добавете универсалната зеленчукова подправка. Намалете котлона и оставете да къкри около 20-тина минути, след това добавете на едро нарязаните картофи и оставете още около 10 минути да се сварят и те.
Тогава в малко хладка вода разтворете 5-6 с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер. Добавя се постепенно с бъркане към яхнията да се сгъсти. Оставя се още 4-5 минути да се досгъсти.
Коментари