Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Ретро яхния с кюфтета и картофи

Ретро яхния с кюфтета и картофи

EleonoraEleonora
Новак
156411
Ретро яхния с кюфтета и картофи
Снимка: Тодорова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Покрай всички нови продукти и ястия, които навлязоха в ежедневието ни, понякога просто ни се иска да усетим вкуса и аромата на любимото си ретро ядене - яхния с кюфтета"

Необходими Продукти

  • лук - 3 - 4 глави кромид
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • ориз - 150 г
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се нарязват на дребно. Задушават се в голяма тенджера с 1 с. л. олио. Долива се 1.5 л вода и се довежда до кипване.

През това време се приготвят кюфтетата. Омесваме каймата с ориза, черния пипер, магданоза и чубрицата. Оформят се кюфтета с големина на орех.

Пускат се в кипящата вода.

Яхнията се подправя с червен пипер, черен пипер и се посолява.

След повторното завиране на яхнията се захлупва с капак. Огънят се намаля до 2 (или слаб огън). Оставя се да къкри около 30 минути.

Прибавят се картофите, нарязани на кубчета. Оставят се да врят още 15 минути.

Добавят се нарязаните на дребно домати и се оставят за 5 минути.

Накрая се прибавя 1 с.л. брашно, размито със малко студена вода.

Яхнията с кюфтета се оставя да поври на слаб огън още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: