Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с кейл и маскарпоне

Ризото с кейл и маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ризото с кейл и маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Нежно ризото с кейл и маскарпоне - удоволствие в чиния"

Необходими Продукти

  • ориз - 160 г Арборио
  • чесън - 2 скилидки
  • кейл - 100 г (почистени листа без жилките)
  • маскарпоне - 100 г
  • шафран - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 40 мл.
  • черен пипер - 2 щипки
  • зеленчуков бульон - 400 мл
  • бяло вино - 50 мл.
  • сол на вкус
  • слънчогледово семе - 2 - 3 с.л. леко запечено
  • босилек - 6 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко нетрадиционно ризото, но пък за сметка на това - вкусно и лесно.

Налълцайте скилидките чесън и ги запържете в зехтина на слаб/умерен огън докато пуснат аромата си. Ако са малки, може да добавите и трета скилидка, тъй като няма да слагаме лук в това ароматно ризото.

Сложете измитите и накълцани листа от кейл заедно с ориза и виното. Задушете за около 3 минути и добавете маскарпонето, шафран и сол на вкус.

След това налейте горещия бульон на части и бъркайте, докато се абсорбира. Процесът отнема 15 минути.

Накрая подправете с още сол, ако е нужно, както и с прясно смлян черен пипер.

Готовото ризото с кейл и маскарпоне разпределете в две или три порции, поръсете обилно с хрупкаво слънчогледово семе и украсете с ароматни листа свеж босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: