Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Патладжанени рулца с пармезан и моцарела

Патладжанени рулца с пармезан и моцарела

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Патладжанени рулца с пармезан и моцарела
Снимка: Ники
1 / 2
13/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
170 мин.
Порции
3
"Знаем, че ви е интересно да пробвате патладжанените рулца, затова ви даваме и рецептата"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя
  • моцарела - 125 грама
  • козе сирене - 100 грама (меко)
  • пармезан - 60 грама (настърган)
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • Доматен сос
  • домати - 1 кг
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филийки патладжаните, посолете и ги оставете да си пуснат горчивия сок. Измийте и ги подсушете, след което ги намазнете и изпечете в загрят грил тиган.

Задушете печените патладжани в кутия с капак и оставете да се задушат.

Смесете козето сирене с моцарелата, черен пипер и малко сол.

Обелете и настържете доматите.

Запържете наситнените чесън и лукк в загрят зехтин. Прибавете доматите, захарта, босилека и черния пипер. Варете доматения сос 15-тина минути или до сгъстяване.

Сложете в края на всяка патладжанена филийка по лъжица от смесените сирена. Навийте на рулца и ги подредете в тава за печене.

Залейте патладжанените рулца с доматения сос и поръсете с пармезана.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до готовност - около половин час.

Патладжанените рулца с пармезан и моцарела са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: