Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гнезда»Картофени гнезда с кайма в гювечета

Картофени гнезда с кайма в гювечета

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Картофени гнезда с кайма в гювечета
Снимка: Росица Петрова
2 / 5
30/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вадете гювечетата, че имаме чудесна рецепта за картофени гнезда с кайма"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • домати - 200 г от консерва
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • босилек
  • риган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в посолена вода за 20 минути до готовност.

През това време си пригответе плънката за най-вкусните гнезда.

Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.

Загрейте олиото и запържете първо лука и морковите за няколко минути.

След това добавете каймата и също запържете.

Прибавете доматите, чесъна, нарязан на ситно, и всички подправки.

Оставете на котлона още 3-4 минути.

Сварените картофи намачкайте на пюре и прибавете към тях маслото, малко прясно мляко и настъргания на едро ренде кашкавал. Разбъркайте.

Добавете също 1 яйце, както и сол и черен пипер на вкус.

Намажете с масло 4 гювечета и разпределете картофеното пюре в тях, като оформите гнезда.

Напълнете ги с плънката и сложете да се пекат в студена фурна, която включете на 200 °C.

Печете картофени гнезда с кайма в гювечета 30 минути, след което поръсете с малко настърган кашкавал, и върнете във фурната за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: