Начин на приготвяне
Сварете картофите в посолена вода за 20 минути до готовност.
През това време си пригответе плънката за най-вкусните гнезда.
Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.
Загрейте олиото и запържете първо лука и морковите за няколко минути.
След това добавете каймата и също запържете.
Прибавете доматите, чесъна, нарязан на ситно, и всички подправки.
Оставете на котлона още 3-4 минути.
Сварените картофи намачкайте на пюре и прибавете към тях маслото, малко прясно мляко и настъргания на едро ренде кашкавал. Разбъркайте.
Добавете също 1 яйце, както и сол и черен пипер на вкус.
Намажете с масло 4 гювечета и разпределете картофеното пюре в тях, като оформите гнезда.
Напълнете ги с плънката и сложете да се пекат в студена фурна, която включете на 200 °C.
Печете картофени гнезда с кайма в гювечета 30 минути, след което поръсете с малко настърган кашкавал, и върнете във фурната за още 10 минути.